Senor Peregrino

Et enkelt blik på Senõr Peregrino, var alt der skulle til for at overbevise mig om at ham ville jeg gerne dele en stribe sommeraftener med.

Nogle bøger kan bare det der, med at de nærmest kaster sig selv i armene på os. Andre bøger står køligt afventende tilbage på boghylden og venter på om vi mon tilfældigvis får øje på deres diskrete charme og indre skønhed.

Det nytter bare ikke noget at stå der og spille kostbar eller ydmyg. Her gælder skoleballets love. Det er hverken den kloge fyr eller den stille pige der går hjem med den udkårne. Der må godt tales med store bogstaver og vises lidt kavalergang.

Og hvordan gør man så det?

Det er der ikke noget entydigt svar på – og dog! Det handler selvfølgelig meget om smag og behag – det, der virker på mig, virker ikke nødvendigvis på dig. Men der er nogle generelle virkemidler man kan tage i brug, bl.a.:

Kend din målgruppe og tal deres sprog
Her vil jeg skyde på at en hurtig målgruppebeskrivelse ville lyde nogenlunde sådan: Kvinde 35+, interesser: rejser, det eksotiske, eventyr, mystik, spiritualitet, selvudvikling, psykologi, menneskelige relationer, kunst, design, æstetik.

Illustrationen, farverne og ordene på forsiden griber med målgruppen om hjertet. De skaber en stemning og fortæller en historie. Jeg synes næsten jeg kan høre musikken.

Forestil dig at ordet ‘passion’ er byttet ud med ‘romantik’, blomsterne er lyserøde, baggrunden lyseblå og kvinden lyshåret – straks en helt anden historie, ikke?!

Vis hvad læseren kan forvente af bogen
Der skal være sammenhæng mellem det ydre og det indre. Når jeg ser denne forside, regner jeg med at blive mødt af en velskrevet fortælling om skæbner og historier der udspiller sig i et miljø med varme temperaturer, hvor menneskene har store armbevægelser, stærke viljer og dybe følelser. En fortælling der flirter med det åndelige uden at blive religiøs.

Fokus på detaljerne
De små ting tæller – også inde i bogen. Her er det bl.a. den dekorative krølle under kapitelnummeret, den lille vignet mellem afsnittene og rosetten med anmeldelsen på forsiden. Anmeldelser anbringes sædvanligvis på bagsiden eller flapperne, men her er det brugt på forsiden som dekorativt element, der tilfører en lethed samt et yderligere salgsargument.

Når der er kælet for detaljerne og bogens design fremstår som en gennemarbejdet helhed, får læseren automatisk en forventning om at indholdet er lige så helstøbt. Pointen er at et godt design kan løfte læserens oplevelse af bogen!

 

Jeg har endnu ikke læst en eneste sætning af Senõren, men jeg behøver vel ikke fortælle at jeg glæder mig til at lade mig opsluge af “ham”?!

 

Senõr Peregrino (og efterfølgeren Drømmehjerte) | Forfatter: Cecilia Samartin | Forlag: Bazar Forlag Danmark | Tilrettelæggelse af omslag: Lene Stangebye Gevin efter Sarah Perkins originaludgave | Sats: Ole Arnt Thomsen

 

Tagged with:
 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.