Verdens bedste brownies - 2 versioner

Hvilken af disse bøger ville du helst sætte tænderne i?

Jeg hørte for nyligt om et eksperiment, hvor en café uddelte gratis brownies til deres kunder. Alle kagerne var ens, men nogle blev serveret på en serviet, andre på en paptallerken og atter andre på fine porcelænstallerkner. Kunderne blev bedt om at vurdere kagens kvalitet og fortælle hvor meget de var villige til at betale for sådan en.

Dem, der fik deres brownie på en serviet, synes at den var ok, men ikke noget særligt. Men de, der fik den serveret på porcelæns-tallerken var meget begejstrede og var klar til at betale over dobbelt så meget, som dem, der fik serviet.

Og hvad i alverden har det med bøger at gøre, tænker du måske…temmelig meget, synes jeg.

Du kan have skrevet århundredets lovestory, en helt igennem hårrejsende krimi eller fagbogen, der kan redde hele verden, men hvis du serverer den i en lidt ligegyldig indpakning vil den måske ikke engang nå ud på boghandlerens hylder eller skabe opmærksomhed hos dine potentielle læsere. Hvis bogen derimod forsynes med en forside, der er opsigtsvækkende, stemningsskabende eller hvad-der-nu-er-det-rigtige-for-netop-den-bog  og et gennemarbejdet proffessionelt layout, så fortæller du også verden at her er en bog, der faktisk er lagt en masse ressourcer i. Nogle har synes at det var besværet værd at kæle for detaljen og at servere denne historie/denne viden/dette budskab “på det fine porcelæn”, og så er den jo nok også værd at læse – mon ikke?!

Så, ligheden mellem bøger og brownies…

De smager (og sælger) bedst hvis der er kælet for præsentationen!

“You never get a second chance to make a first impression”

Tagged with:
 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.