Kan du hjælpe med fotos, illustrationer, korrekturlæsning og oversættelser?

Ja, i langt de fleste tilfælde vil jeg kunne finde nogle kompetente mennesker i mit netværk, der kan klare den del af projektet.

Skal jeg selv sørge for trykkeri?

Hvis du ikke udgiver gennem et forlag, bestemmer du selv. Du kan selv vælge et trykkeri eller jeg kan anbefale nogle af dem jeg har gode erfaringer med.

Jeg har et meget lille budget, men vil jo gerne have gjort min bog lidt lækker. Er der noget jeg kan gøre?

Det er der da. Du kan komme langt med de tips du finder i “Bogdesign for begyndere”.  Du kan også vælge at lave selve bogen selv, men lade en proffessionel (f.eks. mig) lave omslaget. Det vil ikke give samme helstøbte indtryk som hvis det hele er lavet professionelt, men kan være et nødvendigt kompromis. Med hensyn til billedmateriale er der også mange muligheder for at spare ved at købe såkaldte “stock photos” fremfor at hyre en fotograf/illustrator til opgaven – vel at mærke hvis man kan finde relevante motiver.

Jeg vil gerne have dig til at layoute min bog, men jeg bor alt for langt fra dig…

Det er ikke noget problem.  Det er selvfølgelig trygt og rart at vi kan mødes om projektet – især i starten, men det kan faktisk fint lade sig gøre at samarbejde via mail.

Hvad koster det?

Godt spørgsmål… det afhænger jo af rigtig mange ting; omfanget af tekst, grafik og billeder, i hvilken grad jeg skal stå for eventuelle andre leverandører (fotograf, korrekturlæser m.v.), hvor kreativt layoutet skal være o.s.v. Et omslag koster typisk fra 4000 kr.  og en ren tekstbog på fx 200 sider – som f.eks. en roman – koster fra 7.000 kr. En bog med et kreativt layout, illustrationer o.s.v. kræver noget mere. Priser er angivet ex. moms.

 

Har du flere spørgsmål? Send dine spørgsmål på mail eller brug kontaktformularen her.

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.