Hvordan foregår det så…

Alle opgaver er forskellige og får den tid og opmærksomhed den fortjener. Vi gør altid vores bedste for at skabe en flot og læsevenlig bog som udgiveren kan være stolt af.

 

Hvad har du brug for?

Den hurtige – du har selv en klar idé om hvordan bogen skal se ud. Du leveret relevant billedmateriale (som du har lov at bruge og er velegnet til tryk), mål, isbn nummer og øvrige trykspecifikationer. Jeg laver et par udkast. Justerer efter behov. Du godkender. Jeg leverer trykklar pdf til dig. Du klarer resten selv.

Den skræddersyede – du leverer synopsis og ønsker. Jeg leverer sparring omkring format, tryk m.m. samt evt. billedmateriale med brugsret. Jeg indhenter tilbud fra trykkeri og står for kommunikationen med dem. Jeg laver og tilretter lige så mange udkast og justeringer som du har brug for. Efter din godkendelse sender du eller jeg bogen til tryk.

Den eksklusive – Samme procedure som den skræddersyede, men i stedet for en synopsis gennemlæser jeg hele manus og du er mere involveret undervejs i processen. Resultatet bliver et design, der på et dybere niveau indfanger essensen af din bogs sprog, indhold og målgruppe.

…eller en kombination af ovenstående. Vi tilpasser processen og produktet til dig og dine behov.

 

Processen ser typisk sådan ud:

Omslag

Et indledende møde (på telefon eller hos mig) hvor du fortæller om din bog og dine ønsker til omslaget. Vi aftaler format, tryk og taler processen igennem.

Du sender synopsis eller hele manus + evt. billedmateriale, efter aftale. Hvis du selv leverer billedmateriale, skal det være i en kvalitet, der er egnet til tryk og du skal sikre dig lovmæssig ret til at bruge det til bogen.

Jeg gennemlæser synopsis/manus og laver min. 3 udkast til forsiden, hvor forskellige motiver, skrifttyper, farver præsenteres.

Du får udkast tilsendt digitalt. Vi taler eller skriver sammen om udkastene; Hvad fungerer? hvad fungerer ikke? Skal motiv og skrifttype kombineres på en ny måde? Er der opstået nye idéer, der skal prøves af? Denne del af processen står på indtil du er helt tilfreds.

Du godkender forsiden og sender bagsidetekst og isbn nr.

Jeg sætter resten af omslaget (ryg, bagside + evt. flapper) og sender til godkendelse. Her kan der også være lidt justeringer inden du godkender endeligt.

Jeg laver en trykklar fil, som du eller jeg kan sende til trykkeriet.

 

Indhold

Et indledende møde (på telefon eller hos mig) hvor du fortæller om din bog og dine ønsker til opsætningen. Vi aftaler format, tryk, evt. billedmateriale og taler processen igennem.

Du sender manus + evt. billedmateriale, efter aftale. Hvis du selv leverer billedmateriale, skal det være i en kvalitet, der er egnet til tryk og du skal sikre dig lovmæssig ret til at bruge det til bogen.

Hvis der skal kreeres/skaffes andet grafik/billedmateriale aftaler vi

Jeg laver udkast til opsætningen, der repræsenterer format, skrifttyper og evt. illustrationer m.v.

Du får udkast tilsendt digitalt. Vi taler eller skriver sammen om udkastene; Er der noget der skal justeres på?

Du godkender udkastet.

Jeg sætter resten af bogen op og sender til korrektur og godkendelse. Her kan der også være lidt justeringer og smårettelser i teksten inden du godkender endeligt.

Jeg laver en trykklar fil, som du eller jeg kan sende til trykkeriet.

 

Og hvad koster det?

Priseksempler:

Omslagsdesign, fra udkast til trykklar – fra 4000 kr.

Opsætning af 250 sider skønlitteratur – fra 7500 kr.

Priserne er ex. moms og beregnes efter omfanget af tekst, grafik, billeder, antal af korrekturgange m.m.

Kontakt mig gerne uforpligtende for et estimat på netop din opgave.